Nederlandse leerlingen naar Aardrijkskunde Olympiade in Beijing

4 augustus 2016
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
onderwijs
Nieuws
AK Olympiade
FOTO: GLOBAL IMAGINATION/FLICKR

Vier Nederlandse leerlingen vertrekken half augustus naar Beijing om mee te doen aan de Internationale Aardrijkskunde Olympiade. Zij zijn de winnaars van de Nationale Aardrijkskunde Olympiade die dit begin juni is gehouden. Hieraan namen  meer dan zesduizend aardrijkskundeleerlingen deel. Vijftien finalisten streden tegen elkaar om de eindzege door een veldwerk te verrichten en een theorietoets te maken. Daaruit zijn de vier winnaars gekomen: Wessel Bruinsma, Greetje Huisman, Rick Nelen en Darcy Luca Bil. Onder begeleiding van twee aardrijkskundedocenten zullen deze vier jongeren van 16 tot en met 22 augustus deelnemen aan de internationale wedstrijd.

Uit zo’n veertig landen zullen aardrijkskundeleerlingen afreizen naar China, dat dit jaar het gastland is van de wedstrijd. Het belooft een interessante wedstrijd te worden in een wetenschappelijke omgeving. Na afloop kunnen de deelnemers nog een excursie maken naar andere Chinese steden of naar een deel van de zijderoute.

De Aardrijkskunde Olympiade bestaat sinds 1993, maar andere Olympiades (voornamelijk bètavakken) zijn er al sinds 1965 op initiatief van UNESCO. Door middel van deze wedstrijden komen jongeren op internationaal niveau met elkaar in contact. Het doel van de Aardrijkskunde Olympiade is het bevorderen van maatschappelijke zichtbaarheid van het vak aardrijkskunde, maar scholen doen ook mee aan Olympiades in hun streven naar excellent onderwijs.

Wij wensen Wessel, Greetje, Rick en Darcy Luca veel succes én natuurlijk veel plezier in Beijing!