Nieuw online platform voor net afgestudeerde geografen

28 oktober 2016
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
Nieuws
laptop studeren
FOTO: J BREW/FLICKR

Op www.degeograaf.com vinden jonge, net afgestudeerde of afstuderende geografen verhalen over en inspiratie voor de start van hun carrière.

De twee oprichters, Ramon Holle en David Crabbendam merkten dat het lastig is om te bepalen wat er allemaal mogelijk is met een studie (sociale) geografie. Daarom startten zij dit platform: om ervaring en kennis te delen en anderzijds inspiratie op te doen.

Ramon legt uit: ‘In eerste instantie richten we ons vooral op de verhalen van jonge geografen die stage lopen, scripties schrijven, werken, in het buitenland studeren en reizen. Het gaat hierbij heel erg om het persoonlijke aspect. Hoe ervaren ze het? Hoe zijn ze er terecht gekomen?’ Deze verhalen komen in blogvorm op degeograaf.com.

Op termijn willen de initiatiefnemers ook andere geografische stukken gaan delen op het online platform. Dit kan van alles zijn. Over vastgoed, over gentrification, over gebiedsontwikkeling. Binnenkort verschijnt er al een blogreeks over een reis van Nederland tot Moskou (inclusief een bezoek aan Tsjernobyl) en een blogreeks 'Migratie'.

Naast de blogs willen Ramon en David ook op een andere manier de geografengemeenschap versterken. Zij leggen daarom een database aan vol geografen. ‘Als werkgevers geïnteresseerd zijn in een bepaald type geograaf (bijvoorbeeld stadsgeografen) dan kunnen wij ze de contactgegevens sturen van alle stadsgeografen in onze database’, licht Ramon toe. ‘Daarnaast kan onder elk artikel een beroep worden gedaan op de contactgegevens van de geograaf in kwestie. Zo kunnen onbeantwoorde vragen één-op-één gesteld worden.’

 

Ramon Holle heeft zojuist de master Economische Geografie aan de Universiteit van Utrecht afgerond, David Crabbendam is net aan deze master begonnen. De twee vrienden maken en beheren het nieuwe platform vrijwillig.