Vacature onderwijscoördinator (m/v) KNAG

30 mei 2017
Nieuws
onderwijsdag 2017
FOTO: FLORIEN WILLEMS

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) zoekt een onderwijscoördinator (m/v) voor 32 uur in de week.

Functieomschrijving

Als onderwijscoördinator bij het KNAG ben je verantwoordelijk voor de organisatie van onderwijsactiviteiten zoals jaarlijks de KNAG Onderwijsdag, Geo Future School, Glazen Globe, wedstrijden/prijsvragen en examenbesprekingen. Je weet wat er speelt in het aardrijkskundeonderwijs en past daarop de activiteiten aan. Je houdt je samen met docenten bezig met de ontwikkeling van lesmateriaal en begeleidt de productie en publicatie hiervan. Docenten en andere betrokkenen hou je op de hoogte door informatie te delen via het tijdschrift Geografie en sociale media.

Vanuit het KNAG neem je plaats als secretaris in het bestuur van de afdeling Onderwijs. Je bent ook betrokken bij de lobby voor het aardrijkskundeonderwijs en onderhoudt hiervoor de juiste contacten.

Samengevat:

 • projectmanagement en organisatie van onderwijsactiviteiten
 • spil van het bestuur van de afdeling Onderwijs
 • onderhouden in- en externe contacten en uitvoeren lobby m.b.t. het aardrijkskundeonderwijs
 • produceren en begeleiden van onderwijspublicaties
 • algemene ondersteuning van het bureau

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een medewerker die wordt gekenmerkt door persoonlijke eigenschappen als initiërend, daadkrachtig, praktisch en toegankelijk.

Daarnaast dien je aan de volgende eisen te voldoen:

 • voltooide academische opleiding sociale/fysische geografie of verwante discipline, of hbo (leraren)opleiding aardrijkskunde
 • onderwijsbevoegdheid aardrijkskunde en/of ervaring in het aardrijkskundeonderwijs is een pre
 • kennis van en affiniteit met het aardrijkskundeonderwijs en onderwijs in het algemeen op alle niveaus
 • organisatorische en redactionele vaardigheden
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden
 • flexibele en resultaatgerichte instelling
 • capaciteit om in teamverband en zelfstandig te functioneren binnen een kleine dynamische organisatie

Organisatie

Het KNAG is de landelijke vereniging voor geografen, docenten aardrijkskunde en voor diegenen die zich met het vakgebied geografie (aardrijkskunde) verbonden voelen. De vereniging is opgericht in 1873 en telt ongeveer 2800 leden. Het KNAG richt zich op de promotie van het vakgebied, dienstverlening voor leden en het fungeren als ontmoetingsplatform voor het uitwisselen van ideeën, informatie en ervaringen. Het KNAG is gevestigd aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht.

Meer informatie & solliciteren

Wij bieden zelfstandig en leuk werk binnen een interessante organisatie in een plezierig team voor 32 uur in de week. Het salarisniveau is naar gelang opleiding, leeftijd en ervaring 2400,- euro bruto per maand op basis van een 32-urige werkweek. De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op continuering en kan per direct aanvangen. Standplaats is het KNAG-kantoor Utrecht.

Heb je belangstelling voor deze baan, dan ontvangen wij graag je motivatie en cv. Deze kun je richten aan Eelko Postma (secretaris-directeur KNAG) via e.postma@knag.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen via ditzelfde e-mailadres of telefonisch via 030 7115111.

Sluitingsdatum is 22 juni 2017. Sollicitatiegesprekken vinden in principe plaats in de week van 3 tot en met 7 juli.