Nascholing Klimaatverandering

Botanische Tuinen Utrecht, Budapestlaan 17
4 oktober 2017 - 15:00
4 oktober 2017 - 19:30
ijskap
FOTO: GUILLAUME BAVIERE/FLICKR

Nascholing over de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het veranderende klimaat van onze planeet.

Met o.a. dr. Peter Kuipers Munneke

Op woensdagmiddag 4 oktober 2017 organiseert NESSC de eerste nascholingsmiddag Klimaatverandering aan de Universiteit Utrecht. Deze nascholingsdag is bedoeld voor HAVO/VWO‐docenten Aardrijkskunde, Natuurkunde & NLT met interesse om over het onderwerp klimaatverandering te doceren aan leerlingen in de bovenbouw.

Wat leert u?
De middag start met een lezing waarin de laatste wetenschappelijke inzichten op het vlak van klimaatverandering uiteen worden gezet. Vervolgens behandelen Utrechtse klimaatonderzoekers in twee parallelle workshops natuurkundige en geologische aspecten van
het bestuderen van klimaatverandering, inclusief proeven bruikbaar voor in de klas. De middag wordt afgesloten met een lezing van ijsonderzoeker en NOS‐weerman Peter Kuipers Munneke over klimaatverandering en weerextremen.

Datum en tijd?
Woensdag 4 oktober, van 15:00 tot omstreeks 19:30.

Locatie?
Botanische Tuinen Utrecht, Budapestlaan 17.

Kosten?
Mede door sponsoring van NESSC is deelname voor docenten gratis.

Aanmelden voor 18 september 2017

Wat is NESSC?
Het Netherlands Earth System Science Centre (NESSC) brengt wetenschappers met achtergronden in natuurkunde, aardwetenschappen, ecologie en wiskunde samen, om klimaatverandering beter te begrijpen en betrouwbare projecties van het klimaat van de toekomst te maken. Binnen NESSC werken vijf verschillende instituten samen: de Universiteit Utrecht, het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), de Radboud Universiteit Nijmegen, de Vrije Universiteit en Wageningen Universiteit.

Geïnteresseerd?
U kunt zich voor de nascholingsmiddag Klimaatverandering aanmelden via het online inschrijfformulier op de NESSC‐website: www.nessc.nl/nl

Contact?
Voor overige vragen kunt u contact op nemen met NESSC Office via info@nessc.nl

nessc