Agenda

Mini-symposium Actuele vraagstukken Latijns Amerika

Fontys Hogescholen Tilburg, Prof. Goossenslaan 1, ruimte A025
28 juni 2017

De opleiding aardrijkskunde van Fontys Hogescholen organiseert met studenten van haar masteropleiding op woensdag 28 juni een mini-symposium over actuele vraagstukken in Latijns Amerika. Studenten hebben een artikel geschreven over een onderwerp dat aansluit bij het subdomein Actuele vraagstukken Latijns Amerika.

Excursie historische geografie Drenthe en Groningen

Drenthe & Groningen
16 september 2017

De Afdeling Historische Geografie organiseert op zaterdag 16 september een excursie naar het noordwesten van Drenthe en Groningen.

Twaalfde Landschapscontactdag: Grenzen in het landschap

Wervik, België
29 september 2017

Landschapscontactdag zoekt naar bijdragen die ingaan op het ontstaan en de transformatie van grenzen in het landschap en over de betekenis ervan vroeger en nu.

KNAG-excursie: De havens van Rotterdam

Rotterdam
30 september 2017

De KNAG-excursie gaat dit jaar naar de havens van Rotterdam. Onder leiding van economisch geograaf Bart Kuipers (Erasmus Universiteit) gaat de excursie per touringcar via de oudere havens en de Europoort richting de Maasvlakte. Speciale aandacht is er voor de container, volgens Bart Kuipers de belangrijkste uitvinding van de 20e eeuw.

Nascholing Klimaatverandering

Botanische Tuinen Utrecht, Budapestlaan 17
4 oktober 2017

Op woensdagmiddag 4 oktober 2017 organiseert NESSC de eerste nascholingsmiddag Klimaatverandering aan de Universiteit Utrecht. Deze nascholingsdag is bedoeld voor HAVO/VWO‐docenten Aardrijkskunde, Natuurkunde & NLT met interesse om over het onderwerp klimaatverandering te doceren aan leerlingen in de bovenbouw.

[advertentie] Reizen door de Oudheid: intensieve cursussen voor docenten 2017

Amsterdam en Griekenland
18 oktober 2017

'Odyssee: Herinnering en Geografie'

 

KNAG Onderwijsdag

CineMec Ede
10 november 2017

KNAG Onderwijsdag 2017

Beneluxconferentie 2017

Zeeland
22 november 2017

Van 22 t/m 24 november a.s. vindt in Nederland (provincie Zeeland) de conferentie ‘Leren leven binnen de grenzen van onze Aarde’ plaats. Menselijk ingrijpen in ecosystemen vormt de rode draad van alle inleidingen, filmbeelden en excursies. Bedreigingen én kansen voor de natuur komen beide aan bod, steeds vanuit het perspectief van voorlichting, educatie en onderwijs.