Vacature Editorial Assistant (redactie-assistent) voor TESG

23 augustus 2024
Auteurs:
Nieuws

Vind je het leuk om binnen het redactieteam van het Tijdschrift voor Economische en Sociale Geografie (TESG) aan de slag te gaan als Editorial Assistant (redactie-assistent)? In samenwerking met uitgeverij Wiley publiceert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) het wetenschappelijke Engelstalige tijdschrift met artikelen over sociaal- en economisch-geografisch onderzoek vanuit de hele wereld.

De redactie-assistent is verantwoordelijk voor de ‘dagelijkse gang van zaken’ binnen het tijdschrift. Dit omvat onder andere de controle van binnenkomende papers, communicatie met auteurs, samenstellen van issues en de organisatie van vergaderingen met de redactieleden van TESG (3 per jaar).

Het betreft een betaalde functie van 8 uur per week die op kantoor van het KNAG in Utrecht, maar ook deels op afstand kan worden verricht. De kandidaat beschikt over uitstekende taalvaardigheden in het Engels en in verband met de samenwerking binnen het team is het een pre als de kandidaat ook het Nederlands beheerst.

De functie biedt de kandidaat een uitgelezen kans om een academisch netwerk op te bouwen en ervaring op te doen binnen de wereld van academische publicaties.

Meer informatie & solliciteren

Wij bieden leuk en zelfstandig werk binnen een interessante organisatie in een plezierig team voor 8 uur in de week. Het salarisniveau is naar gelang opleiding en ervaring maximaal 550 euro bruto per maand op basis van een 8-urige werkweek (exclusief 8% vakantiegeld en 10% voor pensioenvoorziening). De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op continuering en kan per direct aanvangen. Standplaats is het KNAG-kantoor aan de Weg der Verenigde Naties 1 in Utrecht.

Heb je belangstelling voor deze functie, dan ontvangen wij graag je motivatie en cv. Deze kun je richten aan Eelko Postma (secretaris-directeur KNAG) via e.postma@knag.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eelko Postma via ditzelfde e-mailadres of telefonisch via 0630795408. Sluitingsdatum is 15 september 2024. De sollicitatiegesprekken zullen snel na 15 september plaatsvinden, de precieze data zal met de kandidaten nog worden afgestemd. We zien je sollicitatie graag tegemoet!