Agenda

Vaknetwerkbijeenkomst Regio Utrecht - Voedselvraagstukken

Utrecht
29 maart 2023

Deze bijeenkomst gaat helaas niet door.

Open avond Hogeschool Van Hall Larenstein

Velp & Leeuwarden
30 maart 2023

Op donderdagavond 30 maart staan de deuren van Hogeschool Van Hall Larenstein wagenwijd voor jou open. Tussen 18.00 en 21.00 uur ben je van harte welkom bij de opleiding(en) van jouw keuze en kun je kennis maken met docenten en studenten. Zoek je nog een opleiding in voltijd of deeltijd die je de skills geeft om de wereld futureproof te maken? Kom dan langs in Velp of Leeuwarden en laat je inspireren op de duurzaamste hogeschool.

PaleoTime

Expo Houten
22 april 2023

PaleoTime-NL 2023 is een evenement speciaal voor dinosaurusfans, fossielenverzamelaars en paleontologen, met een fossielenbeurs, boeiende lezingen, infostands van musea en verenigingen, preparatie-demonstraties en nog veel meer. De jongste bezoekers kunnen bovendien deelnemen aan speciale kinderactiviteiten, zoals een grabbelton, kleurplaten en haaientanden zeven. 

GeoWeek 2023

Nederland
8 mei 2023

De jaarlijkse GeoWeek, waarin leerlingen uit heel Nederland op expeditie gaan om aardrijkskunde te ontdekken. Schrijf de data vast op, meer informatie volgt.

150 jaar KNAG - Lustrumcongres Ruimte voor transitie

TivoliVredenburg, Utrecht
9 juni 2023

Het lustrumcongres Ruimte voor transitie gaat over een verbindend perspectief op de toekomst. Hoe kunnen we omgaan met de grote ruimtelijke uitdagingen waarvoor ons land staat, zoals klimaatadaptatie, energietransitie, woningbouwopgaven en natuurinclusieve gebiedsontwikkeling? Wat zijn de ideeën van geografen en planologen in de domeinen van onderzoek en onderwijs, beleid en bedrijfsleven? Hoe zijn deze uitdagingen te combineren in regionale kaders? Op deze dag delen we kennis en ervaringen en nodigen uit tot integraal en intersectoraal denken, dat zo typerend is voor het ruimtelijk vakgebied.

150 jaar KNAG - Filmfestival Ode aan de aarde

Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
10 juni 2023

Tijdens dit culturele evenement zijn vier iconische films te zien over de aarde, telkens ingeleid door een geograaf en een filmdeskundige. De vier producties hebben stuk voor stuk prijzen gewonnen: Koyaanisqatsi: Life Out of Balance (VS – 1982), Tierra Adentro (IT/PA – 2018), Berg (NL-2021) en Anthropocene: The Human Epoch (CAN – 2019). Samen laten de films ook zien hoe deskundigen en kunstenaars de aarde in de loop der jaren hebben beleefd.

De toekomst van Laag Nederland (1)

Gouda
15 juni 2023

De Universiteit Utrecht organiseert een excursie naar Gouda, het veenweidegebied en de Zuidplaspolder.

Eerste optie: Excursie met minibusjes met een internationale groep docenten onder leiding van een Engelstalige excursieleider

Werken aan basisvaardigheden rekenen-wiskunde in alle vakken

Domstad, Utrecht
15 juni 2023

Wiskunde is geen op zichzelf staand vak: de dingen die leerlingen bij wiskunde leren worden toegepast in heel veel andere vakken.

NVvW en Platform Rekenbewust vakonderwijs organiseren op 15 juni 2023, samen met KNAG, Vecon en NVON, een conferentie voor docenten van onderbouw vmbo en havo/vwo over de basisvaardigheden rekenen-wiskunde in alle vakken.

Education of the future, educating for the future

Utrecht
16 juni 2023

Universiteit Utrecht organiseert een conferentie over innovatieve lesmethoden over klimaatverandering

Lesgeven over de grote uitdagingen van de toekomst is een ingewikkelde opgave voor docenten. In het EduChange project hebben docenten, lerarenopleiders en studenten uit verschillende Europese landen afgelopen vijf jaar innovatieve lesmaterialen ontwikkeld om leerlingen vraagstukken in de eigen omgeving te laten bestuderen met veldwerkopdrachten en digitale tools. In deze internationale conferentie worden de best practices gedeeld.

De toekomst van Laag Nederland (2)

Gouda
17 juni 2023

De Universiteit Utrecht organiseert een excursie naar Gouda, het veenweidegebied en de Zuidplaspolder.

Tweede optie: Fietsexcursie (35km) met Nederlandstalige begeleiding

KNAG ALV 2023 en lezing 'Open archief'

Het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28, Utrecht
22 juni 2023

De algemene ledenvergadering van het KNAG is op donderdag 22 juni. Alle leden zijn uitgenodigd deel te nemen.

Aansluitend houden Kaj van Vliet, rijks- en gemeentearchivaris en Joyce Pennings, vakspecialist Informatieverrijking, beiden verbonden aan Het Utrecht Archief, de lezing ‘Open archief, 150 jaar KNAG-verleden digitaal toegankelijk’

Online nascholing Geo Future School

30 juni 2023

Meer info wordt bekend gemaakt.

EUGEO Congress - Geography for our common future

Barcelona
4 september 2023

More information: eugeobcn23.eu