Onderwijs

Welkom op de onderwijspagina van het KNAG.

In het dagelijks leven is het niet ver zoeken om aardrijkskunde in de praktijk te zien. Overal in het nieuws komt aardrijkskunde naar voren: van orkanen en aardbevingen tot klimaatverandering, van gentrificatie en verstedelijking tot globalisering. Bij het vak aardrijkskunde leren leerlingen over gebieden, dichtbij en veraf, en de samenhang daartussen. 

Aardrijkskundedocent zijn betekent de wereld laten zien aan leerlingen, op een steeds mooiere en uitgebreidere manier. Samen met leerlingen verwonderen over wat er op aarde te zien is en nadenken over hoe dat komt of wat het betekent. Leerlingen vanuit verschillende perspectieven leren kijken en denken. Anders kijken naar een wereld die steeds anders is, dat is aardrijkskunde.

In het menu links staat lesmateriaal, aardrijkskundige wedstrijden en andere informatie. Naast het (gratis voor KNAG-leden) lesmateriaal op deze pagina vind je in de webshop ook divers onderwijsmateriaal om aan te schaffen, voor KNAG-leden met aantrekkelijke korting.

Lesgeven en corona

We verzamelen en delen informatie over 

We proberen deze pagina's continu te actualiseren. Mis je iets? Laat het ons weten via onderwijs@knag.nl.

FOTO: LIZE KRAAN FOTOGRAFIE