Onderwijs

FOTO: LIZE KRAAN FOTOGRAFIE

Welkom op de onderwijspagina van het KNAG.

In het dagelijks leven hoef je niet ver te zoeken om aardrijkskunde in de praktijk te zien. Overal in het nieuws komt aardrijkskundig nieuws naar voren; van orkanen en aardbevingen tot klimaatverandering, van gentrificatie en verstedelijking tot globalisering. Bij het vak aardrijkskunde leren leerlingen over gebieden, dichtbij en veraf, en de samenhang daartussen. 

Aardrijkskundedocent zijn betekent dat je de wereld kan laten zien aan je leerlingen, op een steeds mooiere en uitgebreidere manier. Je kunt je samen met leerlingen verwonderen over wat er op aarde te zien is en nadenken over hoe dat komt of wat het betekent. Als docent aardrijkskunde leer je je leerlingen vanuit verschillende perspectieven te kijken en te denken. Anders leren kijken naar een wereld die steeds anders is, dat is aardrijkskunde.

Op deze pagina vind je informatie over aardrijkskunde, lesmtariaal, bijeenkomsten, aardrijkskundige wedstrijden en andere informatie. Mis je iets, heb je een opmerking of vraag? Stuur dan een e-mail naar onderwijs@geografie.nl.