Agenda

Van bier tot Tokio: een informele bijscholingsbijeenkomst van en voor aardrijkskundedocenten

Barlaeus Gymnasium, Amsterdam
1 maart 2024

Aardrijkskundedocenten Wolter Bosch, Joost Penninx en Bas de Koning organiseren informele bijeenkomsten waar kennis gedeeld wordt, nieuwe inzichten worden opgedaan en een netwerk wordt opgebouwd. Met inspirerende sprekers en ruimte voor ontspanning en gesprekken met collega's.

Afscheid en symposium voor Prof. dr. Huib Ernste bij de Radboud Universiteit

5 maart 2024

Sociaal geograaf Prof.dr. Huib Ernste neemt na ruim 25 jaar afscheid van de Radboud Universiteit. Op dinsdag 5 maart 2024 om 16.30 uur vindt zijn afscheidsrede (in het Engels) plaats, getiteld: Reflections on Academic Placemaking.

Webinar: Het nationaal Deltaprogramma en de nieuwe exameneisen aardrijkskunde

12 maart 2024

Onder leiding van de deltacommissaris werken verschillende overheden en organisaties in het Deltaprogramma aan drie belangrijke thema's: de bescherming tegen hoogwater en overstromingen, voldoende zoetwater op de juiste plaats en een klimaatbestendige en waterrobuuste inrichting van ons land. Het spreekt voor zich dat dit programma in de vernieuwde examens aardrijkskunde is opgenomen.

Atlantische Onderwijsconferentie 2024

20 maart 2024

Op woensdag 20 maart 2024 organiseert de Atlantische Commissie haar jaarlijkse nascholingsconferentie in Paushuize te Utrecht, met als thema: ‘The Weaponization of Everything. Oorlogsvoering op nieuwe terreinen in de samenleving’. Schrijf je uiterlijk woensdag 13 maart 2024 in!

Radboud Universiteit: Docentenmiddag Aardrijkskunde

21 maart 2024

In navolging van succesvolle eerdere docentendagen organiseert de sectie Geografie, Planologie en Milieu samen met de Radboud Docenten Academie een docentenmiddag Aardrijkskunde op 21 maart. Tijdens deze middag biedt de Radboud Universiteit een programma aan waarin een drietal PhD-onderzoekers hun huidige onderzoek presenteren, zodat docenten inzicht krijgen in hedendaagse onderzoeksmethodes en het actuele onderzoek dat plaatsvindt bij GPM.

Nascholingsmiddag Klimaatverandering - sloteditie

10 april 2024

Advertentie

Op woensdag 10 april 2024 organiseert educatieprogramma Tipping Point Ahead de voorlopig laatste Nascholingsmiddag Klimaatverandering. Deze sloteditie in de binnenstad van Utrecht combineert het beste van afgelopen jaren aan presentaties door vooraanstaande klimaatonderzoekers. 

Lessen voor een hoopvolle toekomst: Conferentie over duurzaamheidsdidactiek

Hogeschool Utrecht
12 april 2024

Ontdek de kracht van duurzaamheidsdidactiek tijdens de eerste editie van de Conferentie over Duurzaamheidsdidactiek op 12 april 2024, georganiseerd door Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en U-Talent. Leer van inspirerende keynote sprekers, ontdek innovatieve didactische benaderingen en deel praktische ervaringen rond duurzaamheidsonderwijs.

GeoWeek 2024

Nederland
13 mei 2024

De jaarlijkse GeoWeek vindt plaats van 13 tot en met 24 mei. Deze keer zijn het twee weken waarin leerlingen uit heel Nederland op expeditie kunnen gaan om aardrijkskunde te ontdekken. Vanaf maandag 26 maart kan je je klas aanmelden!

Geowerkvormen 2.0 en de interactieve watercyclus

Universiteit van Amsterdam
16 mei 2024

Alfagammapartners organiseert een werkvormen carousel voor iedereen die fysische geografie voor leerlingen tastbaar en leuk wil maken.