Universiteit Utrecht

Faculteit Geowetenschappen

De Universiteit Utrecht is een internationale researchuniversiteit die werkt aan een betere wereld. Wij doen dit vanuit ons interdisciplinair en grensverleggend onderzoek en leiden studenten op die een substantiële bijdrage kunnen leveren aan de wereld van morgen.

De faculteit Geowetenschappen onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie.

Onderwijs

De faculteit Geowetenschappen biedt een uitdagend onderwijsklimaat. Onze opleidingen scoren jaarlijks hoog in de onderwijsrankings en de docenten hebben een groot hart voor onderwijs.

Onderzoek

Duurzaamheid is het centrale leidende thema in het onderzoek van de faculteit Geowetenschappen. Ons onderzoeksgebied varieert van de aardkern tot de stad, met speciale nadruk op water, energie en een gezond leefmilieu.

Door onze expertise te bundelen kunnen we integrale oplossingen ontwikkelen voor duurzaamheidsproblematiek en creëren we kennis voor een betere toekomst voor de volgende generaties.

Een duurzame aarde voor toekomstige generaties
Universiteit Utrecht