[advertentie] De Bosatlas: 140 jaar de wereld in kaart

Universiteitsbibliotheek Utrecht (Uithof), Boothzaal
14 juni 2017 - 13:30
14 juni 2017 - 17:30
bosatlas symposium

De Bosatlas bestaat 140 jaar! In dit kader organiseren Noordhoff Uitgevers en de Universiteitsbibliotheek Utrecht op woensdag 14 juni het symposium De Bosatlas: 140 jaar de wereld in kaart. Er wordt ingezoomd op de redactionele veranderingen die hebben plaatsgevonden en met een speciale viewer zijn de vooroorlogse edities, die recentelijk alle 36 zijn gedigitaliseerd, te bekijken en te vergelijken. Tevens vindt de officiële lancering van de allereerste volledig digitale editie van De Grote Bosatlas (55ste editie) plaats.

Digitale tentoonstelling & digitale Grote Bosatlas

Van de 36 vooroorlogse edities van De Bosatlas is een digitale tentoonstelling gemaakt. Deze is na afloop van het symposium te bekijken via http://bc.library.uu.nl/nl/bosatlassen-de-wereld-beeld-1877-1939. De digitale editie van de nieuwste Grote Bosatlas, de 55ste editie, is exclusief voor het onderwijs. De gedrukte versie is algemeen verkrijgbaar via de bekende kanalen. Zie ook www.bosatlas.nl.

 

Meer informatie & aanmelden

Het is mogelijk het symposium na aanmelding bij te wonen. Let wel: het aantal plekken is beperkt. Aanmelden door te mailen naar m.m.wijnen@uu.nl.