Geodag voor docenten aardrijkskunde
[Advertentie]
Geodag – Op een interessante plek inspiratie opdoen!
Exclusief voor docenten die De Geo gebruiken.
De Geodag is de jaarlijkse meeting voor docenten aardrijkskunde die De Geo als lesmethode gebruiken. ThiemeMeulenhoff organiseert op deze dag lezingen en excursies op een interessante plek in Nederland, waar je aan het denken wordt gezet en nieuwe inspiratie opdoet voor de lespraktijk. Dit jaar bestaat De Geo vijftig jaar en kent het programma alleen maar hoogtepunten.
Programma
11.00 - 11.15 uur
Welkom en inleiding door ThiemeMeulenhoff.
11.15 - 12.00 uur
Ruud Veltenaar, filosoof en trendwatcher, houdt een uiterst inspirerend verhaal over de toekomst van onze planeet, het klimaat en onze duurzame leefomgeving in relatie tot onze welvaart en ons welzijn en de belangrijke rol die daarin is weggelegd voor u als aardrijkskundedocent.
12.00 – 12.45 uur
Lunch
12.45 - 13.30 uur:
Jan Donkers, schrijver, journalist, socioloog en Noord-kenner, spreekt over het ontstaan en de ontwikkeling van Amsterdam-Noord, van onbeduidend naar veelbetekenend stadsdeel.
13.30 - 14.15 uur
Koos van Zanen, planoloog bij Gemeente Amsterdam, over: ‘Waarom gebeuren de dingen daar in Noord zoals ze gebeuren?’ Een journalistiek belevingsverhaal over de wetenschappelijke en planologische kanten van de toekomst van Amsterdam.
14.15 - 14.30 uur
Pauze
14.30 - 16.30 uur
Excursies: Je kunt kiezen uit twee excursies. Gidsen Marijke van Schendelen en Koos van Zanen laten je unieke locaties in Amsterdam-Noord zien, waarbij je plekken bezoekt waar je anders niet zo snel zou komen en waar demografische en planologische verschuivingen duidelijk te zien zijn, voorzien van een boeiend verhaal! Mét een spectaculaire afsluiting als verrassing.
- Excursie 1: Transformatie voormalig Shellterrein: het stadscentrum steekt het IJ over
- Excursie 2: Transformatie oostkant NH kanaal: metrostation Sixhaven en Hamerstraatgebied, nieuwe grootstedelijke bouwlocaties
16.30 – 17.30 uur
Afsluiting
Meer informatie & aanmelden
Inschrijven is niet meer mogelijk. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.