Bijscholing stedelijke vraagstukken

Eindhoven
15 april 2020 - 13:15
15 april 2020 - 17:00
FOTO: JASON EPPINK/FLICKR

I.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus kan deze bijeenkomst geen doorgang vinden op 15 april en zal worden uitgesteld tot het najaar.

Woensdagmiddag 15 april ontvangt gemeente Eindhoven aardrijkskundedocenten om lokale stedelijke vraagstukken onder de loep te nemen.

Programma

De projectleiders Els Cortooms en Bas Oerlemans leggen uit hoe de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan van Eindhoven voorbereid worden voor de implementatie van de Omgevingswet. Deze wet heeft grote gevolgen voor de ruimtelijke ordening en de manier waarop wij met onze leefomgeving omgaan.

Daarna volgt een vakdidactische workshop over lesgeven over leefbaarheidsvraagstukken om vervolgens de middag af te sluiten met het spelen van de educatieve game Buurtje Bouwen. Alle spelers denken mee over de (her)inrichting van de ruimte. Na het spelen weet je hoe het werkt en waar je op moet letten en kun je er in de les mee aan de slag.

Datum & locatie

Op 15 april van 13.15 - 17.00 uur in Eindhoven.

Aanmelden & meer informatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door lerarenopleidingen aardrijkskunde samen met de gemeente en wordt gratis aangeboden.
Schrijf je hier in. Vooraf krijg je een e-mail met meer informatie.