Lesgeven over migratie vanuit een GeoCapabilities benadering

Vening Meineszgebouw A, Utrecht
17 maart 2020 - 16:00
17 maart 2020 - 19:00

Deze bijeenkomst gaat niet door op 17 maart maar wordt uitgesteld i.v.m. het coronavirus. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Het thema migratie is niet een van de eenvoudigste onderwerpen om in de les te behandelen. De geografische begrippen die we gebruiken om migratie tussen gebieden te beschrijven en te verklaren leveren geen discussie op. Anders is dat met het migratievraagstuk zelf. Daar kan de discussie in de klas soms hoog oplopen. Als docent kun je je afvragen hoe dit thema aan te pakken. Hoe breng je nieuwe inzichten voor het voetlicht? Waar kun je tegenaan lopen? 

Graag nodigen we u uit voor een bijeenkomst waarin lesgeven over migratie in de aardrijkskundelessen (onder- en bovenbouw) centraal staat.

Programma

  • We krijgen een inhoudelijke update van recente migratiestudies binnen de academische geografie;
  • We willen gezamenlijk nadenken over de manier waarop de meest actuele inzichten kunnen helpen bij het ontwerpen van lessen over migratie;
  • We maken kennis met de mogelijkheden van een ‘GeoCapabilities-aanpak’ in aardrijkskundelessen;
  • We horen ervaringen van collegadocenten die met het thema migratie aan de slag zijn gegaan.

Een vakinhoudelijke en vakdidactische onderdompeling in het thema migratie is nuttig om op een andere manier lessen over migratie vorm te geven. Daarbij gaat het dan niet alleen om de vraag hoe les te geven over migratie, maar ook om de vragen wat en waarom lesgeven over migratie.

Datum & locatie

17 maart 2020, 16.00 – 19.00 uur (voor een kleine maaltijd wordt gezorgd) 

Vening Meineszgebouw A, ruimte 1.02
Princetonlaan 8a, 3584 CB Utrecht

Aanmelden & meer informatie

Deelname is gratis, wel graag aanmelden.