Bouw deze herfst mee aan de Stad van de Toekomst in Museon-Omniversum

7 september 2023
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
onderwijs
Nieuws

Museon-Omniversum heeft iets bijzonders gepland voor bezoekers van alle leeftijden deze herfst. In oktober kun je deelnemen aan het interactieve project 'de Stad van de Toekomst', waarin de deelnemers een duurzame en inclusieve stad creëren.

Met interactieve Minecraft-challenges kun je jezelf in de rol van toekomstontwerper plaatsen en meewerken aan de bouw van een duurzame en inclusieve stad. Stedenbouwkundigen zullen aan het einde van de dag commentaar geven op de creaties tijdens de Minecraft Watch Party in het grootbeeldfilmtheater. Het startschot wordt gegeven tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober, en in de herfstvakantie (14 t/m 22, 28 & 29 oktober) zijn er dagelijkse Minecraft-workshops en shows.

Naast de Minecraft-activiteiten zijn er andere boeiende bezigheden voor jonge geesten. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan de escaperoom in het Tiny House, codes kraken en puzzels oplossen om je huis klimaatbestendig te maken. Of laat je innerlijke architect spreken met de Lego-uitdaging "Pimp Your Place", waar je jouw school, huis of park kunt vernieuwen. Er is zelfs een familie-inspiratieroute door het museum waar je ideeën kunt verzamelen en je eigen duurzame straat kunt ontwerpen of bouwen.

Kortom, dit najaarsprogramma biedt een geweldige kans om actief na te denken over de toekomst van steden, klimaatverandering, inclusiviteit en mobiliteit. Het is een unieke samenwerking tussen Museon-Omniversum en H20 Esports Campus, gericht op de nieuwe generatie. Bouw mee aan de Stad van de Toekomst en laat je creativiteit de vrije loop!

Geïnspireerd geraakt door deze kans om de Stad van de Toekomst te helpen bouwen? Lees ook onze educatieve modules De wijk van de toekomst en Atlas van de Toekomst