Precorrectie centraal examen vwo 2024

9 november 2023
centraal examen
Nieuws

*Aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk. Je krijgt naar verwachting uiterlijk 22 december 2023 te horen of je erbij zit.

 

Wil jij met een kritische blik meekijken naar het centraal examen 2024 vanuit je expertise als ervaren examendocent? Dat kan!

Het KNAG zoekt 12 bevoegde en enthousiaste docenten voor de precorrectie aardrijkskunde vwo die het College voor Toetsen en Examens organiseert op zaterdag 20 januari 2024. Het College voor Toetsen en Examens werft zelf ook 12 docenten. Gezamenlijk zullen deze 24 docenten vooraf examenmateriaal van het centraal examen aardrijkskunde vwo screenen.

Via deze precorrectie verzamelt het College voor Toetsen en Examens nog voor de definitieve afname op vrijdag 17 mei 2024 informatie die kan bijdragen aan de optimalisatie van het centraal examen aardrijkskunde vwo.

Wat ga je doen?

Je maakt onder strikte geheimhouding een gedeelte van het centraal examen aardrijkskunde vwo, eerste tijdvak 2024 en kijkt hierbij kritisch naar het concept-correctievoorschrift. Samen met je collega’s doe je voorstellen voor een eventuele aanpassing van het concept-correctievoorschrift. De voorstellen worden daarna beoordeeld door de vaststellingscommissie aardrijkskunde vwo, die ook de uiteindelijke beslissing neemt of het voorstel al dan niet wordt overgenomen.

De precorrectie aardrijkskunde vwo staat gepland voor:

Datum: Zaterdag 20 januari 2024
Locatie: Cito, Arnhem
Tijd: 10:00-16:00 uur

Je ontvangt van het CvTE een dag- en reiskostenvergoeding; de dagvergoeding bedraagt € 363,54 bruto.

De precorrectie valt onder de verantwoordelijkheid van het College voor Toetsen en Examens. Wil je meer weten over activiteiten waarbij het CvTE docenten betrekt, kijk dan op de pagina docentbetrokkenheid op Examenblad.nl.

Aanmelden?

Vul het aanmeldformulier in om je op te geven als je mee wilt doen.

De volgende voorwaarden zijn verbonden aan deelname namens het KNAG:

  • Je bent bevoegd voor het vak aardrijkskunde vwo,
  • Je geeft dit jaar les in de betreffende examenklas,
  • Je geeft minimaal 3 jaar les in een examenklas,
  • Je bent lid van het KNAG.

We ontvangen je aanmelding graag uiterlijk zondag 17 december 2023. Mocht de belangstelling groter zijn dan het aantal beschikbare plekken, dan zullen het College voor Toetsen en Examens en het KNAG een selectie van de aanmeldingen maken. Je ontvangt naar verwachting uiterlijk vrijdag 22 december van het College voor Toetsen en Examens een bericht of je tot één van de deelnemers behoort.

 

Bij vragen kan je mailen naar e.steenwinkel@knag.nl