Themareis Overwinteringen op Spitsbergen

17 april 2020
Advertentie

Oceanwide Expeditions organiseert in 2021 een reis naar Spitsbergen die speciaal interessant is voor KNAG-leden. De hele expeditie staat in het teken van ontdekking en overwintering. De Noorse autoriteiten hebben toestemming gegeven een oude Nederlandse gedenksteen uit 1878 te renoveren. Daar is een dag voor uitgetrokken. De restaurateur zal onderweg lezingen geven over de walvisvaart en de dagboeken van de overwinteraars, en vertellen over deze en andere Nederlandse gedenkstenen in het Arctisch gebied.

Het zeilschip de Noorderlicht zal vanaf Longyearbyen naar het noordwesten van Spitsbergen varen. Dagelijks wordt het reisgezelschap in een zodiac aan land gebracht onder begeleiding van een natuurgids. Ze brengen een bezoek aan de oude graven van walvisvaarders, de overblijfselen van hun traanovens en de Zeeuwse Uitkijk, van waaruit de vissers walvissen spotten. En dan is er natuurlijk de natuur: je raakt onherroepelijk onder de indruk van de enorme gletsjers en de uitgestrektheid van het gebied. Je zult walrussen zien en mogelijk een ijsbeer. 

Het programma is met zorg samengesteld, maar de weersomstandigheden zijn zeer bepalend voor de mogelijkheden ter plaatse. Daarom moet er soms afgeweken 
 worden van geplande activiteiten. Deels is dat ook de charme van expedities in het poolgebied. Maar het vraagt wel een flexibele instelling van de deelnemers.

De reis vindt plaats van 6 t/m 13 september 2021. De  kosten zijn 2700 euro per persoon op basis van overnachting in een tweepersoons hut. Dit is exclusief de vlucht naar Spitsbergen, die rond de 600 euro kost. Deelnemers kunnen de vlucht zelf boeken, of dat laten 
 verzorgen door  Oceanwide Expeditions.

Aanmelden kan zolang er plek is door een email te sturen naar info@oceanwide-expeditions.com onder vermelding van ‘Themareis overwinteringen Spitsbergen 2021’. De reis gaat door bij voldoende aanmeldingen. 

 

MEER INFORMATIE