Versoepeling toelating pabo: een klap voor de kwaliteit van leraren

11 maart 2022
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
onderwijs
Nieuws
FOTO: FELIPHE SCHIAROLLI/UNSPLASH

Om aan te geven dat het onverstandig is de toelatingstoetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek voor de pabo los te laten, stuurde het KNAG mede namens VGN en NIBI op 2 maart een brief aan de Vaste commissie voor Onderwijs van de Tweede Kamer.

Centrale vraag die we als vakverenigingen stellen, is waarom we moeten inleveren op de kwaliteit van de pabo’s om meer aanmeldingen te krijgen. Deze brief en de bijlage vind je hieronder. De bijlage van de brief  verscheen ook als artikel in het Reformatorisch Dagblad en is opgenomen op de Onderwijsblog van NRC.

De kamer heeft zich op 8 maart beraden en mede op basis van de brief bleken veel fracties hierover zorgen te hebben. De minister heeft antwoorden toegezegd. ScienceGuide deed verslag van de behandeling in de Tweede Kamer en het kamerstuk is hier te lezen.

Brief 'Versoepeling toelating pabo, een klap voor de kwaliteit van leraren' van VGN, NIBI, KNAG aan Vaste commissie OCW TK.pdf
Download dit document (169.68 KB)
Bijlage brief 'Versoepeling toelating pabo, een klap voor de kwaliteit van leraren' van VGN, NIBI, KNAG aan Vaste commissie OCW TK (2 maart 2022).pdf
Download dit document (87.29 KB)