Atlantische Onderwijsconferentie 2024

20 maart 2024 - 09:30
20 maart 2024 - 17:00

Op woensdag 20 maart 2024 organiseert de Atlantische Commissie haar jaarlijkse nascholingsconferentie in Paushuize te Utrecht, met als thema: ‘The Weaponization of Everything. Oorlogsvoering op nieuwe terreinen in de samenleving’. 

Met Ivo van de Wijdeven kijken we naar de invloed van de geschiedenis op de hedendaagse geopolitiek. Jeroen Warner zal rond het thema natuurlijke bronnen zijn expertise delen rondom de rol van water in conflictsituaties. Jaap Verheul & Peter van der Heiden buigen zich over de invloed van Russische desinformatiecampagnes tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Bart Wielders, gaat dieper in op het gebruik van migranten als wapen om zo overheden onder druk te zetten. 

Het middagprogramma bestaat uit workshops, waaronder het Model NATO Simulatiespel als onderdeel van het Lespakket 75 jaar NAVO, ontwikkeld door de Atlantische Commissie & TerInfo. Daarnaast zal Tilt een workshop verzorgen rondom een Radicalise Serious Game, over desinformatie en online manipulatie. 

Aanmelden is mogelijk via de website t/m woensdag 13 maart 2024: