Boeklancering: 'Free the Map. From Atlas to Hermes, a new cartography of borders and migration'

Nieuwe Instituut, Rotterdam
8 februari 2024 - 19:30
8 februari 2024 - 21:00

Op 8 februari vindt de boeklancering plaats van 'Free the Map: From Atlas to Hermes, a new cartography of borders and migration', geschreven door Henk van Houtum van de Radboud Universiteit. Het boek pleit voor een inclusievere en diverse cartografie, waarin grenzen en migratie op alternatieve manieren worden belicht. 

Tijdens deze avond presenteert professor Henk van Houtum samen met De Vormforensen (Anne-Marie Geurink en Annelou van Griensven) de innovatieve en alternatieve cartografie uit hun nieuwste publicatie Free the Map over grenzen en migratie.

Daarna is er een gesprek met grafisch vormgever Sam de Groot, kunstenaar en onderzoeker Maria Lalou en architect Skafte Aymo-Boot over [UN]FINISHED: Atlas of Athens' Incomplete Buildings - A Story of Hidden Antimonuments. Zij duiken dieper in hun tienjarig onderzoek en bespreken hun werkwijze bij het vertalen van hun archief naar de publicatie.

De toegang is gratis, maar reserveren is vereist via deze link. Het boek is hier te bestellen. Geïntereseerd geraakt? Lees ook het interview met Henk van Houtum voor Radboud Recharge.