Excursie en inspiratiemiddag Watereducatie

Dordrecht
25 oktober 2023 - 14:30
25 oktober 2023 - 17:00

Kom van alles te weten over waterveiligheid en klimaatadaptatie 

Na het succes van de waterwandeling in Rotterdam, wordt er nu ook een waterwandeling in Dordrecht georganiseerd.

Tijdens deze nascholing over waterveiligheid en klimaatadaptatie neemt Watereducatie Drechtsteden jullie graag mee op excursie rondom dit thema in de binnenstad van Dordrecht. Het verleden, heden en natuurlijk de toekomst van omgaan met water in een dichtbebouwde omgeving worden behandeld. Hoe bereiden we ons voor op hoogwater, piekbuien, overstromingen en hittestress? Medewerkers van de gemeente Dordrecht vertellen tijdens de wandeling over de maatregelen die de lokale overheid en waterschappen nemen. Vervolgens volgt er een gesprek over hoe je dit in de klas kunt inzetten en wordt een demonstratie van de educatieve watermodellen gegeven.

Om 14:30 uur verzameld iedereen zich voor het Stadskantoor van gemeente Dordrecht aan de Spuiboulevard 300. Na circa 1,5 uur komen we aan bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Van 16:00-17:00u is daar de ruimte om nader kennis te maken met het Watereducatie aanbod van Waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland, en de mogelijkheden bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Aanmelden voor de middag graag via deze link: klik hier 

Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Uiteraard zijn collega's ook van harte welkom! Kijk voor meer informatie op de website van Weizigt. Docenten van scholen die zijn aangesloten bij WED krijgen voorrang.

Bereikbaarheid:

OV: vanaf station Dordrecht is het ca. 15 minuten lopen naar het Stadskantoor. Auto: Op parkeerterrein Weeskinderendijk kun je gratis parkeren.

Vanaf daar is het ca. 15 minuten lopen naar het Stadskantoor. In de parkeergarage bij het Stadkantoor is het betaald parkeren.