GLOBE dag

RIVM, Bilthoven
21 maart 2017 - 09:00
21 maart 2017 - 16:00

GLOBE Nederland organiseert op 21 maart de jaarlijkse GLOBE dag. Op deze dag vertellen wetenschappers van o.a. KNMI, RIVM en Wageningen UR hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Leerlingen doen metingen in de schoolomgeving en leren zo zelf onderzoek te doen en dragen gelijk bij aan meer kennis over natuur en milieu. 

GLOBE dag

Lancering Europese campagne GrowApp

Met de GrowApp kunnen leerlingen animaties maken van de natuur zoals deze zich door de seizoenen heen ontwikkelt. Tijdens de campagne gaan leerlingen in heel Europa zes boomsoorten volgen zullen zij de verschillen tussen de landen onderzoeken.

Voor wie?

De dag is bedoeld voor docenten en TOA's in de bètavakken en aardrijkskunde. Het sluit aan bij o.a. de volgende thema's: leren onderzoeken (profielwerkstuk, PO), internationalisering, duurzaamheid, tweetalig onderwijs. 
De dag is zowel geschikt voor ervaren GLOBE docenten als personen die zich op het programma willen oriënteren. Ook organisaties die bij willen dragen aan de verspreiding van GLOBE zijn van harte welkom.

Meer info en aanmelden.