KNAG Onderwijsmiddag

Online
30 oktober 2020 - 15:00
30 oktober 2020 - 18:00
FOTO: PAUL SCHRAM

De KNAG Onderwijsdag kan dit jaar in originele opzet niet door gaan, maar we laten deze dag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan! Op vrijdag 30 oktober vieren we daarom aardrijkskunde tijdens de online KNAG Onderwijsmiddag mét informatiemarkt. 

Lezing

We beginnen om 15.00 uur met een inhoudelijke lezing van electoraal geograaf en publicist Josse de Voogd. De verkiezingskaart van Nederland vormt een mozaïek van politieke kleuren. Josse de Voogd neemt ons mee op reis door deze kaart. Langs tegenstellingen tussen protestants en katholiek gebied, tussen esdorpen en veenkoloniën, tussen bakfietswijken en rolluiken-buurten, tussen kennisgerichte steden en logistieke bolwerken en tussen welvarende suburbs en industriële arbeidersdorpen. Maar ook langs de plekken die juist ontzettend gemiddeld zijn, en die ondanks hun onopvallendheid wel een groot gewicht in de schaal leggen bij de verkiezingsuitslag. Een prikkelend perspectief in een tijd met spannende verkiezingen, in binnen- en buitenland, voor de boeg. 

De lezing van Josse de Voogd wordt uitgezonden via een livestream: https://www.twitch.tv/knagtv. De lezing begint om 15.00 uur. Op het knagkanaal in twitchTV is ook een chatvenster. Daar kunnen jullie bijvoorbeeld laten weten wie er kijken of andere opmerkingen plaatsen.

Pubquiz

Na de lezing start om 16.00 uur de tweede editie van de grote KNAG online pubquiz via het zelfde kanaal als de lezing. Verzamel sectieleden, (oud-) studiegenoten of andere geografische toppers in je team en speel mee! Ook solo spelers zijn van harte welkom. Voor de pubquiz kan je overleggen met teamgenoten via Teams/Zoom/WhatsApp. Onder alle teams die deelnemen aan de pubquiz verloten we de volgende prijzen, ter beschikking gesteld door uitgeverij Noordhoff:

  • Per teamlid een waardebon voor de webshop Eurofysica.nl t.w.v. 150 euro per persoon + poster ‘Dit is aardrijkskunde’, aangeboden door buiteNLand.
  • Per teamlid een exemplaar van De Bosatlas van het Cultureel Erfgoed t.w.v. 99 euro + poster ‘Dit is aardrijkskunde’
  • Per teamlid een exemplaar van De Bosatlas van de duurzaamheid t.w.v. 29,95 + poster ‘Dit is aardrijkskunde’

Hier vind je de links naar de antwoordformulieren, per ronde.

Antwoordformulier ronde 1: Geo – deel 1
Antwoordformulier ronde 2: Waar is dit?
Antwoordformulier ronde 3: Geo – deel 2
Antwoordformulier ronde 4: Vlaggen & topo
Antwoordformulier ronde 5: Bonusronde

Online informatiemarkt

    Normaliter is de informatiemarkt op de KNAG Onderwijsdag duidelijk aanwezig. Dit jaar geen markt met kraampjes, maar ook hier een alternatief: de Online Informatiemarkt. Uitgevers en andere organisaties bieden op deze plek korting op producten of gratis items aan, zoals je gewend bent van de fysieke informatiemarkt tijdens een reguliere KNAG Onderwijsdag. 

    AFBEELDING: JOSSE DE VOOGD