Nascholingsmiddag Klimaatverandering

Universteit Utrecht, Princetonlaan 8, Vening Meineszgebouw A
30 oktober 2019 - 14:30
30 oktober 2019 - 19:30

NESSC organiseert op woensdag 30 oktober 2019 voor de derde maal de Nascholingsmiddag Klimaatverandering aan de Universiteit Utrecht. Het programma van deze middag zal in grote lijn hetzelfde zijn als het programma van vorig jaar. Heeft u interesse? Noteer de datum dan alvast in uw agenda, inschrijven is mogelijk vanaf midden augustus.
 
Wat leert u?
De middag start met een introductie van de nieuwste lesmodule over methaan. Aansluitend geeft prof. dr. Guido van der Werf een lezing over methaan en permafrost. Vervolgens behandelen klimaatonderzoekers van het NESSC, in drie parallelle workshops, natuurkundige en geologische aspecten van het bestuderen van klimaatverandering, inclusief proeven bruikbaar voor in de klas. De dag wordt afgesloten met een lezing van ijsonderzoeker en NOS-weerman Peter Kuipers Munneke over klimaatverandering en weerextremen. De nascholingsdag sluit aan op de door NESSC ontwikkelde lesmodules.
 
Lesmodules
Er is een nieuwe lesmodule! Bekijk een preview van deze module over methaan op de TPA website en vraag de module op. Tijdens de nascholing introduceren we de methaanmodule en is één van de workshops eraan gewijd.
 
Voor wie
De Nascholingsmiddag is bedoeld voor havo/vwo‐docenten aardrijkskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie & NLT met interesse om te doceren over klimaatverandering aan leerlingen in de bovenbouw.
 
Datum en tijd
Woensdag 30 oktober 2019, van 14:30 uur tot omstreeks 19:30 uur.
 
Locatie
Utrecht Science Park
Vening Meineszgebouw A, Universiteit Utrecht & TNO Auditorium.
Princetonlaan 8 in Utrecht.
 
Kosten
Mede door sponsoring van NESSC is deelname voor docenten gratis.
 
Geïnteresseerd?
Verdere informatie en het voorlopig programma vindt u op de NESSC-website.
U kunt zich voor de Nascholingsmiddag Klimaatverandering aanmelden vanaf midden augustus. Houd de website dus goed in de gaten.
Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via info@nessc.nl