Radboud Universiteit: Docentenmiddag Aardrijkskunde

21 maart 2024 - 15:00
21 maart 2024 - 17:15
FOTO: GROTEVRIENDELIJKEREUS/FLICKR

In navolging van succesvolle eerdere docentendagen organiseert de sectie Geografie, Planologie en Milieu samen met de Radboud Docenten Academie een docentenmiddag Aardrijkskunde op 21 maart. Tijdens deze middag biedt de Radboud Universiteit een programma aan waarin een drietal PhD-onderzoekers hun huidige onderzoek presenteren, zodat docenten inzicht krijgen in hedendaagse onderzoeksmethodes en het actuele onderzoek dat plaatsvindt bij GPM. Het doel van de dag is om theoretische verdieping over deze state of the art geografische onderzoeken te koppelen aan concrete ideeën en tips voor in het klaslokaal. De universiteit hoopt daarmee bij te dragen aan kennis- en ideevorming voor de verschillende domeinen die centraal staan in het aardrijkskundeonderwijs.

•    Presentatie Querine Kommandeur: De toekomst van Economie: Verkenning van Alternatieve praktijken - economische en politieke globalisering (domein B: 3a)
•    Presentatie Esther Wahabu: Cocoa extraction and exploitation: sustainable value chains from Ghana to Amsterdam and beyond - mondiale verdelingsvraagstukken (domein B: wereld)
•    Presentatie Susan de Koning: Samenwerking voor een biodivers bollenlandschap - mondiale milieuvraagstukken (domein C: aarde), en hoe die samen komen in de directe leefomgeving (domein E) 

‘Inhoudelijk bijtanken’ en ‘didactisch uitwisselen’ staan vanmiddag centraal. Tegelijkertijd is er na afloop ruimte om de contacten tussen uw school en de Radboud Universiteit te versterken. De docentenmiddag wordt afgesloten met soep, broodjes en een borrel in café-restaurant The Yard.

  • Kosten: €50,- *
  • Maximaal aantal deelnemers: 30.

Aanmelden kan via deze link.

* Helaas is er vanwege zaalhuur en organisatie bij annulering geen restitutie mogelijk