Scholing voor docenten - Cursus Een carrousel van Geoproeven

Universiteit Utrecht, Botanische Tuinen
5 april 2017 - 16:00
5 april 2017 - 20:00

De Universiteit Utrecht biedt in nauwe samenwerking met KNAG, CEDLA en andere universiteiten in het schooljaar 2016-2017 deze nascholingscursussen aan.

Programma

Cursus Een carrousel van Geoproeven

Hoe maak je ingewikkelde fysisch-geografische verschijnselen en processen aan leerlingen duidelijk? Door ze aanschouwelijk te maken, met proefjes. In deze cursus krijgt u een korte introductie in de didactiek van de geoproeven. Daarna is er een carrousel van geoproeven, waarbij u zelf kunt kiezen welke proeven u wilt bijwonen. Er zitten demonstratieproeven bij, waarin wordt uitgelegd hoe je zaken als platentektoniek, vulkanisme, aardbevingen, grondwaterstroming, erosie en sedimentatie en het gedrag van rivieren inzichtelijk kunt maken. Daarnaast zijn er ook echte doe-proeven, waarbij u zelf aan de slag gaat met stenen, zand, klei, water, houten blokjes, rollen schuurpapier, potjes honing, en pakken suiker. Ook is er een rondleiding in het pas-geopende scholierenlab, waar docenten met leerlingen terecht kunnen om onderzoek te doen naar aardkundige en biologische verschijnselen.

Meer informatie & aanmelden

Locatie 
Universiteit Utrecht, Botanische Tuinen

Kosten
€ 225,- (incl. eenvoudige maaltijd en achtergrondmateriaal)

Inschrijven cursus(sen)
Inschrijvingen kan via website: www.uu.nl/geo/docenten

Inschrijving gaat per sessie. Er is geen korting mogelijk bij het volgen van meerdere sessies. Bij onder- of overtekening wordt u twee weken voor de datum geïnformeerd. Wie zich na aanmelding weer wil afmelden, kan dat zonder kosten tot uiterlijk een week voor de datum doen. Daarna worden volledige kosten gerekend. De Universiteit Utrecht stuurt geen facturen meer, betaling gaat via een digitale link. Via deze link kunt u een factuur/bewijs van betaling uitdraaien.

Link digitaal betalen 
http://onlinesales.uu.nl/carrousel_geoproeven_april_2017

AFBEELDING: UU