Scholing voor docenten - Cursus Veldwerk en GIS

Universiteit Utrecht
13 maart 2017 - 16:00
13 maart 2017 - 20:00
smartphone
FOTO: NICOLAS NOVA/FLICKR

De Universiteit Utrecht biedt in nauwe samenwerking met KNAG, CEDLA en andere universiteiten in het schooljaar 2016-2017 deze nascholingscursussen aan.

Programma

Cursus Veldwerk en GIS

Onderzoek in de eigen omgeving met GIS, hoe pak je dat aan? Met de ArcGIS collector app op de smartphone kunnen leerlingen gegevens verzamelen in het veld, die ze vervolgens op school kunnen verwerken tot digitale kaarten. In deze cursus lopen we drie van dit soort veldwerkjes door: een onderzoek naar winkelstraten, een leefbaarheidsonderzoekje en een onderzoek naar waterkwaliteit. De veldwerkjes zijn bedoeld voor de onderbouw, maar kunnen uitgebreid worden zodat ze ook voor de bovenbouw relevant zijn. Daarnaast kijken we in deze cursus naar het opzetten van een virtueel veldwerk met Google Earth, waarbij leerlingen vraagstukken in ver gelegen plaatsen bestuderen. De cursusleider is Tim Favier.

Meer informatie & aanmelden

Locatie 
Universiteit Utrecht, locatie wordt later bekend gemaakt

Kosten
€ 225,- (incl. eenvoudige maaltijd en achtergrondmateriaal)

Inschrijven cursus(sen)
Inschrijvingen kan via website: www.uu.nl/geo/docenten

Inschrijving gaat per sessie. Er is geen korting mogelijk bij het volgen van meerdere sessies. Bij onder- of overtekening wordt u twee weken voor de datum geïnformeerd. Wie zich na aanmelding weer wil afmelden, kan dat zonder kosten tot uiterlijk een week voor de datum doen. Daarna worden volledige kosten gerekend. De Universiteit Utrecht stuurt geen facturen meer, betaling gaat via een digitale link. Via deze link kunt u een factuur/bewijs van betaling uitdraaien.

Link digitaal betalen 
http://onlinesales.uu.nl/veldwerk_en_gis_maart_2017

uu
AFBEELDING: UU