Studiemiddag Motivatie

RSG magister Alvinus, Sneek
4 oktober 2016 - 14:00
4 oktober 2016 - 16:30
motivatie
FOTO: DAILY MOTIVATION/FLICKR

Studiemiddag Motiveren van leerlingen voor & door aardrijkskunde-docenten

Jij doet je uiterste best om ons vak zo boeiend mogelijk te brengen én om de leerling zo goed mogelijk voor te bereiden op  de toets, terwijl met regelmaat een leerling achterovergeleund op zijn stoel meer oog heeft voor de mobiel op schoot dan voor het van jouw geleende boek……

Bekend?

Bij ons wel!

Het geografen collectief Sinkhole, een non-profit gezelschap van enthousiaste aardrijkskunde-docenten, organiseert daarom op dinsdagmiddag 4 oktober in Sneek een studiemiddag over motivatie.

Programma

Deze studiemiddag bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel bestaat uit een lezing van Jannet Maréchal- Van Dijken (http://www.atoa.nl). De kern zal zijn dat je motivatie kunt bekijken vanuit verschillende dimensies; sommige zijn meer pedagogisch, andere meer didactisch. Vanuit een theoretisch kader worden praktische oplossingen geboden om de inzet van leerlingen te verhogen.
Vragen die hierbij worden behandeld zijn bijvoorbeeld: wanneer vindt de leerling iets zinvol en gaat hij aan de slag? Wat doet de verwachting van de docent met de inzet van leerlingen? In hoeverre zijn cijfers een drijfveer om aan de slag te gaan? Welke beloningen werken nog meer? En welke positieve feedback werkt toch demotiverend bij leerlingen?

Het tweede deel van de studiemiddag bestaat uit een ‘good-practice workshop’. Iedere deelnemer aan de studiemiddag mag zijn eigen succesvolle werkvorm aan de rest presenteren. Deze ‘good-practice’ voorbeelden worden in een carrousel-vorm aan elkaar gepresenteerd. Je hoeft echter niet iets in te brengen/presenteren. Wanneer je kiest voor het delen van je good-practice, dan gaat de bijdrage iets omlaag.  Doe je dat niet dan gaat de bijdrage iets omhoog.

Kortom, een inspirerende middag met theorie én praktijk!

Meer informatie & aanmelden

Locatie
RSG magister Alvinus, Sneek

Kosten
35 euro mét aanleveren ‘good practice’;  45 euro zonder.

Aanmelden
Via email Geografencollectief Sinkhole: sinkholegeografie@gmail.com

Tijdens deze studiemiddag is er plek voor dertig aardrijkskunde-collega’s.

Wil je meer weten van Geografencollectief Sinkhole? Kijk dan op LinkedIn.