Symposium Het Geografisch Geluid

Utrecht, Theaterhuis de Berenkuil
7 juni 2022 - 11:00
7 juni 2022 - 17:00

Op 7 juni 2022 organiseert studievereniging V.U.G.S. haar jaarlijkse symposium. Dit jaar met het thema ‘Het Geografisch Geluid’. Geluid en geografie zijn sterk met elkaar verbonden en oefenen invloed op elkaar uit. Door middel van bijvoorbeeld ‘Soundscaping’ kan de leefbaarheid en ervaring van een ruimte veranderd worden. Ook muziek speelt in dit thema een belangrijke rol. Muziek in openbare ruimtes, zoals op stations, kan onderdeel worden van de inrichting om de reiservaring te verbeteren. Daarnaast heeft muziek door haar globalisering sporen over de hele wereld achtergelaten. Hierin kan muziek ook gebruikt worden als marktstrategie d.m.v. muziektoerisme. 

Op het symposium zal dieper op dit onderwerp worden ingegaan. Dit wordt gedaan aan de hand van een plenaire lezing gevolgd door twee rondes waarin gekozen kan worden uit verschillende lezingen en workshops.

Het symposium begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur met een afsluitende borrel. De locatie is Theaterhuis de Berenkuil in Utrecht.

Inschrijven kan door een mail te versturen naar: symposium.vugs.100e@gmail.com