The Migrant (Moving) Image - deel 1 Departure Harraga

EYE, Amsterdam
7 september 2016 - 19:15
7 september 2016 - 22:00
migrants
FOTO: SQUAT LE MONDE/FLICKR

Programma 7 september (19.15 – 21.00 uur)

Deel 1. Harragas

Sprekers: Abdelkader Benali (auteur), Bas Heijne (auteur) en Hamza Halloubi (kunstenaar).

Films van: Ursula Biemann (CH), Centre for Political Beauty (DE), Hamza Halloubi (MA), Isaac Julien (GB), Nicolas Provost (BE) en Adrian Paci (AL).

Deel één van The Migrant (Moving) Image richt zich op illegale migranten, die in het Arabisch worden aangeduid met de geuzennaam ‘harragas’ – wat letterlijk betekent: ‘zij die branden’. De naam refereert aan de noodzaak de identiteitspapieren te vernietigen, om niet te kunnen worden teruggestuurd naar het land van herkomst. Om een nieuwe leven te starten verbranden Harraga’s hun schepen achter zich. De term kan ook anders worden geïnterpreteerd. Migranten breken dwars door politieke, sociale en economische grenzen. Deze avond gaat over de leefwerelden van diegenen die zich moeten redden zonder documenten en het doorbreken van vastgeroeste vormen van identiteit.

 

Meer informatie & tickets

The Migrant (Moving) Image is een project van A Tale of a Tub en wordt gecureerd door Nathanja van Dijk. Mede mogelijk gemaakt door een bemiddelaarssubsidie van het Mondriaan Fonds en Mendes Wood DM. De presentatie bij EYE wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meer informatie vind je hier.

Tickets kosten 10 euro en koop je online of aan de kassa.