Van bier tot Tokio: een informele bijscholingsbijeenkomst van en voor aardrijkskundedocenten

Barlaeus Gymnasium, Amsterdam
1 maart 2024 - 16:15
1 maart 2024 - 18:00

Een aantal jaren geleden begonnen aardrijkskundedocenten Wolter Bosch, Joost Penninx en Bas de Koning met het organiseren van informele bijscholings- en verdiepingsmiddagen. Het idee is eenvoudig: kennis en expertise delen en als docent aardrijkskunde daar weer wat van opsteken voor in je lessen. Tegelijkertijd bouw je op een gezellige manier aan een netwerk van collega's binnen het vakgebied. Kortom, er zijn inspirerende sprekers en voldoende ruimte om te borrelen en te praten met vakgenoten.

Allereerst zal Dominique Angel van de HvA onder leiding een sessie leiden over hoe leerlingen kijken naar kolonialiteit in het aardrijkskundeonderwijs. Daarna zullen de deelnemers best practices delen met betrekking tot veldwerk, excursies en omgevingsonderwijs. En dit alles onder het genot van een hapje en drankje! Zie de afbeelding hier onder voor verdere informatie.

De bijeenkomst begint om 16:15 uur en eindigt rond 18:00 uur. Het zal plaatsvinden op het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam.

Omdat we van tevoren graag willen weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, verzoek ik je vriendelijk om je per e-mail aan te melden: bdkoning@gsf.nl

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar er staat wel een (digitale) collectebus voor de drankjes.