Waterwandeling Rotterdam (VOL)

Rotterdam
4 oktober 2023 - 16:00
4 oktober 2023 - 18:30
FOTO: MICHEILE HENDERSON / UNSPLASH
Uitzicht op de Erasmusbrug in Rotterdam.

*Deze activiteit is vol. Aanmelden is niet meer mogelijk!

Nascholing voor docenten door het klimaatadaptieve Rotterdam

Woensdag 4 oktober is er een waterwandeling over klimaatadaptatie in Rotterdam. Tijdens deze gratis nascholing ga je langs diverse locaties waar gemeente en waterschap uiteenlopende klimaatadaptieve maatregelen hebben uitgevoerd. Hierop volgend zal er een gesprek plaatsvinden. Wat kunnen waterschap en gemeente betekenen? Waar ligt behoefte bij docenten? Na een korte demonstratie met een watertafel en een 3D waterkaart van Nederland is het tijd om na te praten tijdens een afsluitende borrel.

De excursie begint voor Rotterdam Centraal Station bij het standbeeld 'Ongebroken Verzet' en wordt geleid door Tim de Waele (adviseur water en klimaatadaptatie Gemeente Rotterdam), Neeldert van Laar (adviseur educatie hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard – en geograaf) en Lotte van den Berg (adviseur educatie Waterschap Hollandse Delta).

  • Datum en tijd: woensdag 4 oktober 16.00 - 18.30 uur
  • Doelgroep: docenten aardrijkskunde in regio Rotterdam (docenten van buiten deze regio zijn ook welkom!)
  • Organisatie door: Gemeente Rotterdam, Waterschap Hollandse Delta en hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Programma

Tijd

Activiteit

Toelichting

Locatie

16.00-17.30 uur

Waterwandeling Rotterdam

Wandeling langs diverse locaties waar gemeente en waterschap uiteenlopende klimaatadaptieve maatregelen hebben uitgevoerd.

Start: standbeeld op het Kruisplein aan het begin van de Westersingel. Dus vlak voor het centraal station. We lopen o.a. langs: Kruisplein, Benthemplein, ZOHO watertuin, Hofplein/Coolsingel, DakAkker.

17.30-18.00 uur

Gesprek: klimaatadaptatie in de klas

Wat kunnen we als waterschap en gemeente betekenen? Waar ligt behoefte bij docenten? Kleine demo met watertafel en 3d waterkaart van NL.

Volgt nog. (in elk geval op loopafstand van het station)

18.00-18.30 uur

Borrel

Napraten onder het genot van een drankje.

Volgt nog. (in elk geval op loopafstand van het station)