Doe mee aan de Aardrijkskunde Olympiade!

6 oktober 2020
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
onderwijs
Nieuws

Dit schooljaar vindt voor de 28e keer de Aardrijkskunde Olympiade plaats.

In week 3 of 4 van 2021 (maandag 18 januari – vrijdag 29 januari) kun je de voorrondetoets afnemen op school.
Voor álle leerlingen, ongeacht of jij ze inschat als potentiele winnaar van deze wedstrijd, zijn deze opgaven een goede oefening ter voorbereiding van het CSE. Daarom is deze ronde sowieso de moeite waard om mee te doen. En wie weet verrassen je leerlingen jou met hun kennis en hoe ver ze komen in de wedstrijd.

De vijftien best scorende leerlingen van het land worden uitgenodigd om mee te doen aan de landelijke finale in juni. De Hogeschool Arnhem Nijmegen organiseert deze finaleronde dit jaar. Van deze vijftien aardrijkskundetoppers mogen de beste vier als vertegenwoordigers van Nederland naar de Internationale Aardrijkskunde Olympiade, die in augustus 2021 in Istanboel plaatsvindt. Een onvergetelijke ervaring, dat spreekt uit de verhalen van de voorgangers. In 2019 pakte de Nederlandse Brecht uit Hengelo een gouden plak tijdens de Internationale Aardrijkskunde Olympiade in Hongkong.

Wil je meer weten, of jouw leerlingen direct inschrijven voor de voorrondetoets? Op aardrijkskunde-olympiade.nl vind je alle informatie.