Drie geo-musea genomineerd voor de Museumprijs

17 april 2018
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
Nieuws

Het GeoFort, het Maritiem Museum Rotterdam en het Science Centre Delft zijn genomineerd voor de Museumprijs 2018.

 

Elk jaar reiken het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging, de BankGiro Loterij Museumprijs uit. Het museum dat uitblinkt in de categorie van dat jaar krijgt een bedrag van 100.000 euro. De categorie van dit jaar is ‘techniek’: het museum dat er het beste in slaagt om op basis van zijn eigen collectie de ontwikkelingen, (praktische) mogelijkheden en morele dilemma's binnen het terrein van techniek voor een breed publiek te presenteren.

De jury nomineert musea, waar het publiek op kan stemmen tot 8 mei. Het meest favoriete museum mag zichzelf een jaar lang 'Museum van het Jaar' noemen.

GeoFort

GeoFort is gevestigd op een prachtig fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hier ervaar je wat ‘geo’ is door zelf te doen en te ontdekken. Reis met de virtuele lift naar het diepste van de aarde, vaar met het pontje naar Nederland op schaal 1:25.000 in de fortgracht of bouw de hoogste toren op de aardbevingstafel!

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken of doe mee aan activiteiten. In onze museumhaven beleef je, op historische schepen en kranen, hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Science Centre Delft

Science Centre Delft keert de TU Delft binnenstebuiten. De interactieve tentoonstelling en Labs betrekken de bezoekers bij echte wetenschap en technologie. In de state-of-the-art werkplaats wordt er ontworpen en gebouwd, hier maken bezoekers kennis met de praktijk van de ingenieur. Omdat ieders talent telt, ondersteunt Science Centre Delft met een uitgebreid aanbod het techniekonderwijs van basis- en voortgezet onderwijs.

 

BRON:

https://www.museumprijs.nl/