KNAG Onderwijsmiddag

30 september 2020
Nieuws
FOTO: PAULSCHRAM

De KNAG Onderwijsdag kan dit jaar in originele opzet niet door gaan, maar we laten deze dag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan! Op vrijdag 30 oktober vieren we daarom aardrijkskunde tijdens de online KNAG Onderwijsmiddag. 

 

De livestream start om 14.45 uur. We beginnen om 15.00 uur met een inhoudelijke lezing van electoraal geograaf en publicist Josse de Voogd. 
De verkiezingskaart van Nederland vormt een mozaïek van politieke kleuren. Josse de Voogd neemt ons mee op reis door deze kaart. Langs tegenstellingen tussen protestants en katholiek gebied, tussen esdorpen en veenkoloniën, tussen bakfietswijken en rolluiken-buurten, tussen kennisgerichte steden en logistieke bolwerken en tussen welvarende suburbs en industriële arbeidersdorpen. Maar ook langs de plekken die juist ontzettend gemiddeld zijn, en die ondanks hun onopvallendheid wel een groot gewicht in de schaal leggen bij de verkiezingsuitslag. Een prikkelend perspectief in een tijd met spannende verkiezingen, in binnen- en buitenland, voor de boeg. 

Na de lezing start om 16.00 uur de tweede editie van de grote KNAG online pubquiz. Verzamel sectieleden, (oud-) studiegenoten of andere geografische toppers in je team en speel mee! Ook solo spelers zijn van harte welkom. Voor de pubquiz kun je overleggen met teamgenoten via Teams/Zoom/WhatsApp. Onder alle teams die deelnemen aan de pubquiz verloten we de volgende prijzen, ter beschikking gesteld door uitgeverij Noordhoff:

  • Per teamlid een waardebon voor de webshop Eurofysica.nl t.w.v. 150 euro per persoon + poster ‘Dit is aardrijkskunde’, aangeboden door buiteNLand.
  • Per teamlid een exemplaar van De Bosatlas van het Cultureel Erfgoed t.w.v. 99 euro + poster ‘Dit is aardrijkskunde’
  • Per teamlid een exemplaar van De Bosatlas van de duurzaamheid t.w.v. 29,95 + poster ‘Dit is aardrijkskunde’

Beide programmaonderdelen zijn gratis en kan je volgen via een livestream. 

    Wil je meedoen? Laat je e-mailadres hier achter: de links naar de livestream, de exacte programmering en antwoordformulieren voor de pubquiz sturen we je vóór 30 oktober per e-mail toe.
    Op vrijdag 30 oktober komen al deze documenten ook op deze pagina te staan.

    AFBEELDING: JOSSEDEVOOGD