Lector voedselvraagstukken

1 november 2022
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
Nieuws
FOTO: DAN GOLD/UNSPLASH

Half oktober is Esther Veen geïnaugureerd als lector stedelijke voedselvraagstukken aan de Flevo Campus. Dit is een kennisinstituut bij Almere, het werkt samen met Aeres Hogeschool.

 

Esther wil graag onderwijs en onderzoek dichter bij elkaar brengen, een verbindende factor zijn tussen de Flevo Campus en Aeres Hogeschool en daarnaast ook zelf onderzoek doen naar de voedselroutines van de gemiddelde burger. De Flevo Campus staat er om bekend om na onderzoek ook actie in gang te zetten, in die lijn denkt Esther aan het stimuleren van vegetarisch eten.

Lees meer op de website van Aeres Hogeschool.

Tijdens de KNAG Onderwijsdag op 1 december verzorgt Esther ook een workshop:

A01 Voedsel en de stad

Voedsel en de stad zijn ver van elkaar verwijderd geraakt. Voedsel staat in ons hoofd vaak gelijk aan landbouw en het platteland. Tegelijkertijd is er overal in de stad voedsel te vinden. We vragen ons niet altijd af hoe het daar is gekomen. De laatste jaren is er gelukkig weer meer (beleids) aandacht voor voedsel in de stedelijke omgeving en hoe dat ons en onze gezondheid beïnvloedt. In deze sessie gaat Esther Veen kort in op de geschiedenis van voedsel in de stedelijke context. Daarna bespreekt

zij hoe het voedsel dat we kopen onze fysieke omgeving beïnvloedt. Ten slotte bespreekt Esther Veen de rol van stadslandbouw: welke verschijningsvormen zijn er en wat zijn de voor- en nadelen?

Inschrijven voor de KNAG Onderwijsdag kan tot en met 17 november, wacht dus niet te lang!