Online open dagen

20 mei 2020
onderwijs
Nieuws
FOTO: AVEL CHUKLANOV/UNSPLASH

Scholieren in het examenjaar kiezen nu welke opleiding ze volgend jaar gaan doen. Helaas kunnen de open dagen van alle opleidingsinstituten niet door gaan in verband met de coronamaatregelen. Een aantal opleidingen biedt daarom een online open dag aan! 

Algemeen

 • Kiezen in quarantaine
  De juiste studiekeuze maken is enorm belangrijk! Deze keuze wordt op dit moment helaas bemoeilijkt door het coronavirus. Door de genomen maatregelen zijn open dagen en meeloopdagen komen te vervallen. Dit maakt het lastig voor aankomend studenten om zich te oriënteren op hun studiekeuze.
  Gelukkig zijn er veel studenten bereid hun kennis en ervaringen te delen! Aankomend studenten kunnen op dit platform in contact komen met studenten die vrijwillig willen helpen bij het maken van een studiekeuze.
  Zo kiezen de nieuwe studenten de juiste studie, ook in quarantaine.

Online open dagen

 • Aeres Hogeschool

  Altijd al interesse gehad in toegepaste aardrijkskunde, nieuwe media en vormgeven, in één studie?
  Kom dan online op bezoek bij Aeres Hogeschool. Na een korte introductie kan je ook online chatten, met een huidige GMD student en een docent. Ouders zijn ook van harte welkom om mee te kijken en luisteren. Aanmelden kan via aereshogeschool.nl/voltijd/voorlichting/open-dagen

 • Fontys, Online open dag Leraar Aardrijkskunde
   
 • Hogeschool van Amsterdam, lerarenopleiding aardrijkskunde  
   
 • Hogeschool Van Hall Larenstein
  Voor iedereen die op zoek is naar een opleiding op het gebied van aardrijkskunde, zet Hogeschool Van Hall Larenstein zijn digitale deuren wijd open. De volgende open dag is op 6 februari 2021. Je bent van harte welkom om via je beeldscherm de opleidingen te ontdekken en live te chatten met studenten en docenten. Wie zich aanmeldt, ontvangt een link naar de online open dag en kan zich oriënteren.
   
 • Hogeschool Rotterdam
   
 • Universiteit van Amsterdam organiseert een Open huis voor iedereen die geïnteresseerd is in de bacheloropleiding Sociale Geografie en Planologie onder andere met drie online ‘live’ Meet&Ask sessies met docenten en studenten.

Mis je een online open dag in deze lijst? Stuur een mailtje naar onderwijs@knag.nl en we voegen 'm toe.