Op pad met aardrijkskunde tijdens de GeoWeek

4 juni 2019
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
GeoWeek
onderwijs
Nieuws
FOTO: FLORIEN WILLEMS/KNAG
Utrecht CU2030

Door het hele land zien leerlingen deze week aardrijkskunde in de praktijk. Even uit het lokaal, op bezoek bij bedrijven die in de geo-sector werken, of een geo-professional komt gastles geven op school.

 

Het DaVinci Zevenaar bezocht maandag de ‘Tuin van de toekomst’ in het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Scholieren leerden daar hoe ze in de toekomst het beste een tuin kunnen onderhouden, bijvoorbeeld door een goede afwatering te regelen en paden van zand aan te leggen naast asfalt of tegels. In de toekomst worden steeds meer en heftigere regenbuien verwacht, een goede tuinaanleg kan er voor zorgen dat dit water veilig weg kan stromen.

FOTO: ELSA GOOR
Tuin van de toekomst

Gisteren bij het GeoFort zagen scholieren hoe waterproof Nederland eigenlijk is en in het waterwingebied Huijbergen gingen 61 leerlingen op ontdekkingstocht met experts: de grondwaterstand meten of  bouwen van een eigen drinkwaterzuivering.

Op Effent, de mavo van Oosterhout, is een expeditie tijdens de GeoWeek onderdeel van hun grotere projectweek #WeCare waarbij leerlingen een week lang voor zichzelf en anderen moeten zorgen.

Vanmorgen op Utrecht Centraal kreeg klas 3 van het Utrechtse St. Bonifatiuscollege les over de ontwikkelingen rondom het stationsgebied: bij de maquette zagen ze wat de plannen voor de toekomst zijn. De creatieve docent aardrijkskunde bedacht zelf als vervolg op deze informatieve ochtend nog een wandeling met opdrachten door het stationsgebied: goed idee en leuke inspiratie voor anderen!

In totaal gaan deze week meer dan 5000 leerlingen op pad voor aardrijkskunde. Volg op Twitter #geoweek en @Geo_Week om een indruk te krijgen van de diverse expedities.

Leuk en leerzaam, even uit het lokaal en aardrijkskunde in de praktijk ervaren!