Watereducatie: Polderen is actueler dan ooit

31 maart 2017
Auteurs:
Annelies Beek
planoloog, Gemeente Apeldoorn
onderwijs
water
Nederland
Nieuws
nascholing polderen
FOTO: ARNOLD VAN DER ZEE

Polderen is actueler dan ooit: dit was het onderwerp van de nascholing over watereducatie. Maar liefst vijftig aardrijkskundedocenten uit voornamelijk Noord-Holland waren hierbij aanwezig. Een interessant programma stond deze middag op het programma.

De deelnemers gingen eerst met de bus naar het Informatiecentrum Zand tegen Zee in Petten om een kijkje te nemen bij de Hondsbossche Duinen. Dijkgraaf Luc Kohsiek, ook opgeleid als aardrijkskundeleraar, heette iedereen welkom en vertelde hoe belangrijk het is om leerlingen te leren over water. Zo bleek uit een OESO-rapport uit 2014 dat Nederlanders weinig waterbewustzijn en dat terwijl we in een land leven dat zoveel te maken heeft met water. Kohsiek liet ook de Hondsbossche Duinen zien: het nieuwe strand met duinen vormt een natuurlijk, innovatie kustversterking.

In de middag waren er zes verschillende workshops over onder meer wateroverlast en watertekort, dijkbeheer en over het lespakket Hoog water op het schoolplein?.

De middag werd georganiseerd door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de Hogeschool van Amsterdam en het KNAG. Wilt u met de klas ook een kijkje nemen bij de Hondbossche Duinen, geef dan de klas op voor de GeoWeek.

Het Noord Hollands Dagblad schreef dit verslag over de nascholing.

nascholing polderen
FOTO: ARNOLD VAN DER ZEE