Jongerenparticipatie - eigen leefomgeving

Doe met je klas mee met een landelijke actie van EduGisEsri NederlandKadaster en het KNAG in de week van 9 tot 13 oktober 2023. Deze actie wordt georganiseerd in het kader van het 150-jarig jubileum van het KNAG.

Wat vinden jongeren van hun leefomgeving?

Tijdens de week van 9 tot 13 oktober 2023 gaan leerlingen van 10 tot 14 jaar in heel Nederland gegevens verzamelen over de speelplaatsen en hangplekken in de wijk. Hiermee maken ze kennis met onderwerpen als burgerparticipatie, geodata en leefomgeving.

Door mee te doen aan deze actie kunnen gemeenten of buurtverenigingen actie ondernemen om de leefomgeving voor jongeren leuker én mooier te maken. De leerlingen ervaren zo niet alleen dat hun inbreng ertoe doet, ze leren ook te werken met Geo-ICT. Het enige wat ze nodig hebben is een werkende mobiele telefoon.

Leerlingen zijn ongeveer 30 minuten bezig met het verzamelen van de data en maximaal 1 uur bezig met het verwerken van de data.

Het sluit goed aan op diverse onderdelen van het curriculum en digitale geletterdheid. Geïnteresseerd? Lees hier verder voor meer informatie of bekijk het filmpje. Vergeet ook niet de docentenhandleiding te bekijken, deze is te downloaden onder het inschrijfformulier.

Meld je klas aan via onderstaand formulier. 

Landelijke actie jongerenparticipatie docenten handleiding.pdf
Handleiding
Download dit document (310.5 KB)