Webinar Film & Klimaat - PO

Online
20 maart 2024 - 16:00
20 maart 2024 - 17:00

Elk jaar organiseert Filmhub Oost een webinar over hoe je een onderwijsthema kan combineren met film. Zo hebben ze eerder gesproken over thema's als Taal en Burgerschap. Dit jaar focussen ze zich op Klimaat. 

We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur. Maar hoe maak je zo'n complex, groot en belangrijk thema nou duidelijk voor leerlingen? Met film natuurlijk! Tijdens het webinar komen verschillende gastsprekers aan bod die vertellen welke series en films ingezet kunnen worden om aan de slag te gaan met dit thema. Ook bespreken ze hoe je film in kan zetten binnen dit thema en waarom film een goed middel is om een thema als klimaat te bespreken. Meer weten? Ga naar de website van Filmeducatie en meld je aan om op de hoogte te blijven. 

Het webinar voor het primair onderwijs zal 20 maart om 16:00 uur live gaan op het YouTube kanaal. Tijdens dit webinar zijn onder andere Ignas van Schaick (producent Onder het maaiveld) en Mirjam Marks (documentairemaker) te gast.

*Het webinar voor vo komt een weekje later online, namelijk 27 maart om 16:00 uur.