Webinar Film & Klimaat - VO

Online
27 maart 2024 - 16:00
27 maart 2024 - 17:00

Elk jaar organiseert Filmhub Oost een webinar over hoe je een onderwijsthema kan combineren met film. Zo hebben ze eerder gesproken over thema's als Taal en Burgerschap. Dit jaar focussen ze zich op Klimaat. 

We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur. Maar hoe maak je zo'n complex, groot en belangrijk thema nou duidelijk voor leerlingen? Met film natuurlijk! Tijdens het webinar komen verschillende gastsprekers aan bod die vertellen welke series en films ingezet kunnen worden om aan de slag te gaan met dit thema. Ook bespreken ze hoe je film in kan zetten binnen dit thema en waarom film een goed middel is om een thema als klimaat te bespreken. Meer weten? Ga naar de website van Filmeducatie en meld je aan om op de hoogte te blijven. 

Het webinar voor het voortgezet onderwijs zal 27 maart om 16:00 uur live gaan op het YouTube kanaal. Tijdens het vo webinar wordt onder andere Sam van Zoest (filmmaker, De eeuw van mijn opa) geïnterviewd en gaan ze met filmdocent Romy Holweg in gesprek over hoe je films kan bespreken met leerlingen. 

*Het webinar voor po gaat een weekje eerder live, namelijk 20 maart om 16:00 uur.