GeoWeek 2016: Zelf doen!

25 november 2016
Auteurs:
Dit artikel is verschenen in: geografie november/december 2016
GeoWeek
onderwijs
Nederland
Nieuws
GeoWeek
Leerlingen van de Dolfijn uit Zwijdrecht pompen grondwater op en onderzoeken wat er allemaal in het water zit op het terrein van het Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht

Dit jaar is een recordaantal leerlingen op expeditie geweest tijdens de 10e editie van de GeoWeek. Maar liefst 4400 deelnemers tussen de 10 en 15 jaar kregen de kans in hun eigen omgeving kennis te maken met de praktijk van aardrijkskunde. ‘Zelf doen’ stond voorop: zo hebben leerlingen grondboringen gedaan, de grondwaterkwaliteit onderzocht en geleerd hoe ze< een kaart kunnen maken. Andere leerlingen gingen aan de slag met het ontwerpen van een ecoduct en ontdekten hoe je het best een dijk kunt bouwen.

Vijftig bedrijven uit de bodem-, water-, en geo-informatiesector organiseerden bedrijfsbezoeken, gaven gastlessen en namen de kinderen mee op veldwerk. Dit alles om leerlingen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor de uiteenlopende toekomstmogelijkheden binnen de geo-sector.

Met veel enthousiaste reacties en verhalen van leerlingen, docenten en deelnemende bedrijven kijken we terug op een geslaagde GeoWeek! Kijk op http://geoweek.nl/terugblikken/2016 voor filmpjes, foto’s en verslagen van expedities.

In 2017 vindt de GeoWeek plaats van 15 tot 19 mei. Help mee om er weer een superweek van te maken. Nieuwe ideeën over bedrijven die leuk zijn voor de GeoWeek? Andere tips? Laat het ons weten via info@geoweek.nl

 

www.geoweek.nl