Integratie De Geo en Alcarta

5 november 2020
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
onderwijs
Nieuws

Uitgeverij Thieme Meulenhoff introduceert de alles-in-één-oplossing voor het vak aardrijkskunde. Vanaf nu is de nieuwste online atlas - Alcarta online premium - geïntegreerd in de digitale leeromgeving van De Geo, een veelgebruikte aardrijkskundemethode in Nederland.

 

De digitale lesmethode en de atlas zijn op elkaar afgestemd. Daardoor sluiten de benodigde kaarten goed aan aan bij de lesstof. Elke kaart in Alcarta online premium is daarnaast te openen in Google Earth om een beter beeld te krijgen van een gebied of land. Dat biedt voor leerlingen grote voordelen: interactieve visualisaties dragen bij aan het verscherpen van het wereldbeeld.

Door de integratie van Alcarta online premium in de digitale leeromgeving van De Geo ontstaat één centrale plek waar leerlingen hun huiswerk kunnen maken en docenten hun les voorbereiden. 

Voorbereiding op atlasloos eindexamen

De papieren atlas verdwijnt vanaf 2021 bij het centraal examen aardrijkskunde, een keuze die het aardrijkskunde-onderwijs zorgen baart. De Geo en Alcarta hopen met hun integratie op een nieuwe manier alle bronnen die nodig zijn voor goed aardrijkskundeonderwijs aan te bieden.

Vanaf 2021 krijgen havo- en vwo-leerlingen een bronnenkatern bij het eindexamen, met kaarten uit Alcarta en De Bosatlas