Joop van der Schee ontvangt zilveren Vethmedaille

10 november 2017
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
onderwijs
Nieuws
cover
FOTO: FLORIEN WILLEMS

Op de KNAG Onderwijsdag 2017 is de zilveren Vethmedaille uitgereikt aan Joop van der Schee om zijn geweldige inzet en betekenis voor het aardrijkskundeonderwijs.

 

Joop zet zich zijn hele leven onvermoeibaar in voor aardrijkskunde, dag en nacht, vaak letterlijk gezien het tijdstip waarop hij nog mailt. Hij is er voor alle aardrijkskundedocenten en de lerarenopleiders altijd. Het is ongelooflijk dat één man zoveel initiëren kan, zaken voor elkaar krijgt en iedereen en ons allen altijd snel van dienst is. Daarbij staat Joop ook altijd nog met de voeten in de klei, hij is echt een meewerkend voorman met academische klasse. Een doener én denker. Als geen ander verbindt Joop mensen en dus ook docenten, lerarenopleiders, wetenschappers. Joop heeft inmiddels een indrukwekkend aantal docenten aardrijkskunde opgeleid en nageschoold, wie niet zou je bijna zeggen. Joop is inspiratie voor generaties aardrijkskundedocenten. Daarnaast leidt hij veel onderzoek en begeleidt hij promovendi op het gebied van onderwijsgeografie.

Dit alles niet alleen nationaal, hij behoort tot de toonaangevende onderwijsgeografen in de wereld en heeft met succes de kar getrokken voor het aardrijkskundeonderwijs binnen de International Geographical Union (IGU).

De Vethmedaille eert personen die een grote bijdrage hebben geleverd aan aardrijkskunde door activiteiten binnen of in relatie tot het genootschap KNAG. Er is ook een bronzen medaille. De zilveren wordt uitgereikt aan mensen met ook een uitzonderlijk wetenschappelijk oeuvre.

petitie aangeboden
FOTO: FLORIEN WILLEMS