Palmen op de Noordpool bekroond met Glazen Globe

27 september 2019
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
Nieuws
FOTO: MARLOES POUW
Mini-college klimaatverandering.

Op Daltonschool Klaverweide in Noordwijk is vrijdag 27 september de schrijver Marc ter Horst totaal verrast met het winnen van de Glazen Globe, de prijs voor het beste geografische jeugdboek, voor zijn boek Palmen op de Noordpool

 

De schrijver was druk bezig met het geven van een mini-college klimaatverandering aan groep 8 van meester Tom toen daar ineens ook groep 8 van meester Nils, de uitgever en de jury met de Glazen Globe binnen kwamen lopen.

De jury prijst het boek aan als een must read, voor kinderen vanaf 10 jaar maar evengoed voor volwassenen. Ter Horst presenteert klimaatverandering op een originele manier. Door zijn onuitputtelijke feitenkennis en humoristische schrijfstijl weet de auteur ook oudere lezers moeiteloos te boeien. Het complexe klimaatvraagstuk wordt op een complete, samenhangende en begrijpelijke manier geanalyseerd, zonder dat het belerend of kinderachtig wordt. De illustraties van Wendy Panders zijn hierbij een sterke aanvulling op de inhoud van het boek. Daarom was er ook voor Wendy een certificaat. De leerlingen gaven Marc een groot applaus en konden feilloos aangeven waarom Palmen op de Noordpool de prijs verdiende.

Scholen die ook graag een mini-college klimaatverandering van Marc willen kunnen dit regelen via de Schrijverscentrale. Ook volwassenen kunnen trouwens helemaal bijgepraat worden.

 

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundige Genootschap (KNAG) reikt sinds 1986 elke twee jaar de Glazen Globe uit aan het beste aardrijkskundige jeugd- of kinderboek. Op geografie.nl/glazenglobe vindt u voorgaande winnaars en het hele juryrapport.

FOTO: MARLOES POUW
Marc ter Horst met de Glazen Globe.