Panorama Waddenzee

14 september 2020
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
onderwijs
Nieuws
FOTO: WERELDWAD.NL

De Wadden zijn biologisch en geografisch uniek in de wereld. In De Bosatlas van de Wadden komen dan ook diverse onderwerpen aan bod: van ijstijden, sedimentatie, kwelders, maar ook toerisme. Het geeft een beeld van deze diverse en dynamische kustzone die continue gevormd wordt door wind en getijden. Nu hebben de film- en onderwijsmakers van WereldWad.nl en Noordhoff Uitgevers de handen ineen geslagen.

 

Op dit moment ontwikkelen zij een ‘innovatieve leeromgeving’ over de Waddenzee. Dit houdt in dat De Bosatlas van de Wadden het startpunt is, waarna je in de klas kan schakelen van atlas naar online en weer terug naar opdrachten op papier. Samen werken ze er aan dat leerlingen in Nederland vanuit hun eigen klaslokaal op ontdekkingstocht kunnen door het Waddengebied.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal maakt onder andere gebruik van een augmented reality app, een panoramaposter voor in het lokaal en filmmateriaal van filmer Ruben Smit (maker van de film WAD). Animaties en verklarende illustraties komen tot leven op het scherm van het smartphone, tablet, computer of smartbord. De lessen zijn geschikt voor aardrijkskunde, maar ook voor vakoverstijgend onderwijs zoals de NLT Module Werelderfgoed Waddenzee. 

Gratis atlassen

Door een subsidie van het Waddenfonds kunnen docenten nu het hele lespakket gratis aanvragen. Dit pakket bestaat uit:

  • Een klassenset van 20 exemplaren van De Bosatlas van de Wadden
  • met bijbehorende lessenserie aansluitend op o.a. aardrijkskunde en vakoverstijgend lesmateriaal voor alle niveaus
  • met bijbehorende interactieve schoolplaat
  • met mini-documentaires op WereldWad.nl
  • met educatieve GPS Wad-App voor excursies op het Wad

Vraag hier het pakket inclusief atlassen aan