Sven Holtrop wint 25ste Aardrijkskunde Olympiade

11 juni 2018
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
Aardrijkskunde Olympiade
Nederland
Quebec
Nieuws
xiaowan
FOTO: AARDRIJKSKUNDE OLYMPIADE
De vier winnaars van de 25ste Aardrijkskunde Olympiade. V.l.n.r. staan Sven Holtrop, Lisanne Neefjes, Nina Janssen en Max Olzheim.

Sven Holtrop van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum mag zich een jaar lang de beste aardrijkskundeleerling van Nederland noemen. Op vrijdag 8 juni kroonde hij zich tot winnaar van de 25ste Aardrijkskunde Olympiade. Deze zomer, van 31 juli tot en met 6 augustus, vormt hij samen met de winnaars van de tweede prijs (Lisanne Neefjes en Max Olzheim) en de vierde prijs (Nina Janssen) team NL op de International Geography Olympiad in het Canadese Quebec.

 

In totaal deden er bijna 7000 leerlingen mee aan de olympiade. Slechts 24 van hen wisten zich uiteindelijk te kwalificeren voor de finale op de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Daar bepaalden drie opdrachten wie de winnaar zou worden. De eerste was een grote veldwerkopdracht over de verduurzaming van Landgoed Larenstein. De aangedragen ideeën werden uitgewerkt en voorgedragen in een posterpresentatie.

Daarna volgde de kennistoets, waarin actuele thema’s als de Rohingya in Myanmar, klimaatadaptieve steden en regionalisme in Europa aan bod kwamen. Als slotstuk maakten de leerlingen nog een meerkeuzetoets, die met kaarten, video’s, animaties en diagrammen een beroep deed op de brede aardrijkskundige kennis van de finalisten. In het bijzijn van hun ouders en aardrijkskundedocenten werden de prijzen, waaronder de door het KNAG beschikbaar gestelde globe, uitgereikt.

Lees meer over de Aardrijkskunde Olympiade.

FOTO: AARDRIJKSKUNDE OLYMPIADE
De winnaars en de twee begeleiders voor de International Geography Olympiad.
Achterste rij, v.l.n.r. Alice Peters, Lisanne Neefjes, Nina Janssen en Tim Schuring.
Voorste rij, v.l.n.r. Sven Holtrop en Max Olzheim.