Vier medailles voor Nederland tijdens de Internationale Aardrijkskunde Olympiade

10 augustus 2017
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
onderwijs
Nieuws
AK Olympiade 2017
Vlnr: Roos van der Togt, David Waijers, Thomas Westhof en Zuzanna Fendor met hun medailles.

De Aardrijkskunde Olympiade van 2017 heeft Nederland vier medailles opgeleverd! Voor het eerst sinds 2006 hebben alle vier de Nederlandse afgevaardigden een prijs in de wacht gesleept.

 

David Waijers uit Groningen pakte in Belgrado één van de zilveren medailles, terwijl Zuzanna Fendor (Tilburg), Thomas Westhof (Rotterdam) en Roos van der Togt (Heerhugowaard) er met een bronzen plak vandoor gingen.

De internationale finale van de Aardrijkskunde Olympiade vond dit jaar plaats in Belgrado. De vier Nederlandse afgevaardigden hadden zich eerder dit jaar geplaatst voor de internationale wedstrijd door de Nederlandse Olympiade te winnen. 6626 aardrijkskundeleerlingen deden mee aan de Nederlandse Aardrijkskunde Olympiade.

De vier aardrijkskundeleerlingen zijn de afgelopen maanden goed voorbereid op de internationale wedstrijd. Van diverse docenten kregen zij extra colleges, ze oefenden veldwerk en trainden de verschillende soorten opdrachten die in de finale aan bod konden komen. In Belgrado werden zij binnen een tijdsbestek van tien dagen een aantal keer op de proef gesteld. Zo moesten ze een multimediatest maken, een veldwerk uitwerken en toetsvragen beantwoorden. Tussendoor was er ook tijd om wat van de stad en de omgeving te zien, maar ook voor gezelligheid.

Een verslag van de wedstrijd van dag tot dag vindt u op de Facebookpagina van de Aardrijkskunde Olympiade Nederland.

AK Olympiade 2017
Tijd voor excursies en gezelligheid tussendoor, met begeleiders Tim Schuring en Alice Peters.
AK Olympiade 2017
De vier Nederlandse deelnemers in Belgrado.
AK Olympiade 2017
Winnaars op het podium!